Friday, May 15, 2009

Selamat Hari Guru


pada semuaaaa guru2 di Malaysia.. lecturer pun bley jugak.. hehehe.. first sms aku hantar utk ucapan ney, aku bg dkt Cikgu Raden.. yes.. saya sukeeeeeeee cikgu raden.. cikgu yg ajar aku Kejuruteraan Awam dkt teknik dlu.. cikgu yg jaki dgn aku sbb aku slalu x lulus exam diek.. cikgu yg geram ngan aku, sbb sume soklan diek aku x dpt jawab.. cikgu yg sakit hati ngan aku, sbb aku pelajar plg teruk utk subjek tu bg sume SPMers tahun 2001 utk skolah aku tu.. eh, aku br perasan, betapa teruk nye aku ney? ekekekek.. aku tidak bijak kah? ekekek.. =P~

dan diala cikgu yg paling caring dkt aku.. sbb diek prihatin yg aku ney maleh nk study subjek diek ajar.. die la cikgu yg suh aku mengajar dkt depan selama stengah jam sebelum mula class.. (beberapa kali je, sbb aku mengajar pakai baca je buku teks.. ahahah.. bukan aku belajar pun mlm tu.. ekekek..) dia la cikgu yg tungguh aku pagi2 sebelum exam subjek tu, and ckp "azura, make sure buat betul2 ye.." di saat pelajar lain dok dtg dkt diek, tp diek dtg dkt aku.. dia jugak la cikgu yg tunggu smpai paper 3 jam tu abeh, and terus terpa aku bile nmpak aku keluar dewan dan berkata "azura, mcm mana exam td? boleh jwb?" dan jwpan aku "boleh la cikgu.." dan dia pun balas "owh, lega saya.. saya risau awak sorg je ney.."

die jugak la cikgu yg x bagi aku amek civil engineering ms dkt U.. ekekke.. diek suh amek science computer, sbb aku ajk utk kelab komputer dan diek taw aku kuat chatting bile keluar outing.. mweheheh.. die la jugak cikgu yg aku simpan nombor diek smpai sekarang.. diek jugak la satu2 nye cikgu yg aku akan sms bile tiba hari guru.. i treasured him soooo much! aku x sure kenapa, tp aku taw diek cikgu terbaik aku.. selain mak bed (cikgu zubaydah) la kn..

dlu ms dpt result plg hampeh tu, cikgu raden pnah ckp "azura, nnti saya akan jadikan awak contoh dkt junior awak.. saya x kn ckp nama awak, tp saya akan ckp "wanita itu" la yg paling susah saya nk ajar.." ekekke.. nyampah taw.. x suke.. hehe.. ade gak kenangan aku dkt skolah tu, walaupun aku x suke skolah situ.. hehehe.. Sekolah Teknik Tuanku Jaafar..

TERIMA KASIH CIKGU KERANA MENDIDIK SAYA!





*gambar skolah je ade.. gambar cikgu x de.. ekekeke.. amek pic ney dkt website nye, TJTIAS..

1 comment:

nEeYa_dEeyA said...

zura..
leh tau tak blog sape yang kutuk2 arianna tu..??xpaham gak neyh