Friday, May 15, 2009

dunia bloggers

this morning, aku terkejut bile baca blog.. ade plak kisah panas2 ney kn.. hehe.. aku tamo ckp psl kisah ape, psl siapa, psl blog mana.. sume tu x de kene mengena ngan aku.. cume aku sj nk menulis tentang kehidupan di alam maya ney.. waicehh.. x kuasa taw.. hehehhe.. =P~

hemm.. masing2 ade agenda masing2, cara masing2 utk tulis apa saja, khususnya dlm dunia blog ney.. pd aku, selagi x melangkaui batasan atau x memburukkan or mengaibkan orang lain, tu da cukup2 bagus.. kite pun x taw kenapa org mereka2 cerita psl diri sndri, atau pun mengindahkan pentas kehidupan diri sndri, but i am sure, they have their own reason.. aku x ckp semua blog tu menipu or whatever.. tp come on la.. hak masing la kn, da blog diek..

mcm blog aku, sukati aku la kn nk tulis ape pun.. aku x mntak korg percaya.. ada aku ckp "tolonglah percaya ckp saya.. sungguh ney.." x pun kn? so, korg ada otak, fikir la mana yg baik atau buruk.. ko baca akhbar, x sume cerita pun betoi kn? korg g la saman sbb menyebabkan korang percaya mati2, siap cerita dkt sume org, pdhal cite tu belum sah pun.. korang siap kene bayar lagi.. bc blog ney bayar jugak, tp klu ko x bc pun, ko kene gak bayar duit internet kn?

so, x de la istilah menipu ke, tertipu ke, di tipu ke.. tu sume atas penerimaan org.. aku heran jugak org dok investigate cite tu btoi ke x, gambar btoi ke x.. byk jugak ms korg eh? ape kate korg g investigate psl btoi ke y***** tu g*y sbb tu diek bercerai ngan e***..?? hehe.. biar la pun kehidupan seseorang tu sempurna, bukan kene mengena ngan korg pun.. melainkan klu ko sgt jeles ngan derang menyebabkan korg rs diek tipu, lalu korang pun g la investigate dgn mcm2 cara utk menunjukkan diek tipu.. sape yg rasa tertipu? aku x rasa tertipu pun, aku biasa2 je.. klu diek tipu pun, biar la tu antara dia ngan Allah.. aku x de kene mengena, aku bc sbb aku sgt suke baca gaya penulisan, cara penceritaan diek tu.. korang dok aib2, lagi la berdosa taw.. da la dosa ngan Allah, dosa ngan si penulis tu lagi.. aduhai.. g minta maaf cepat.. ehehhe..

klu pun terasa tertipu, buat satu entry da la.. entry tu pulak jgn ditujukan dkt sapa2, mana2 supaya ko x aibkan org.. ney kemain byk entry psl kisah tu je.. oh, tu mungkin cara nk tarik org g baca blog ko plak.. hehe.. see, lain org lain cara nya.. klu org lain rasa tertipu, biar derang yg g investigate.. ko tayah susah buat entry lain n bagitaw sume org psl research ko tu.. org tu bukan curi pic dr blog ko pun.. haih! ttbe aku da emo kn? patu ttbe mcm aku cerita psl blog2 tu kn? ekekke.. korg jgn la saman aku pulak eh.. kesian kt aku.. *ngee*

aku bukan sebelah kn sapa2.. tp berfikir la secara matured.. mende tu sume mengganggu kehidupan korang ke? adekah korg rasa terseksa atas cerita2 org lain yg x de kene mengena ngan hidup korg? kot la terbawak2 smpai mimpi ke kn, smpai tabley tdo ke.. heheheh.. kire baik jugak la org yg bercerita tentang kisah sendiri, tp x menunjukkan wajah or apa2 berkenaan org lain.. dr org yg bercerita kisah org lain, tp menunjukka wajah sndiri.. nnti msti klu org terjumpe, diek akan ckp "eh, awak la kn yg cerita psl si polan si polan tu kn?" klu org ckp gtu x pe lagi.. klu org ckp "eh, awak la yg mengaibkan org tu kn? kesian diek, awak x rasa berdosa ke?" haa.. naya je.. ko jugak yg mengaibkan diri sndri sbb suke bercerita ceritu kisah org kn?

eh2.. da la.. tamo ckp da.. x pepsl blog aku plak kene laser kang.. hehe.. harap2 x de la ramai org masuk blog ney.. aku x kesah pun klu nuffnang aku naik rm1 sminggu.. ekekke.. janji aku bley tulis dgn aman.. sbb kisah ney, just utk aku simpan sbg kenangan.. bukan kisah org pun, kisah ntah hapa2 je.. saje la suke2 nk menaip.. =)

**entry ney panjang gile, klu x de org baca pun bagus gak.. *wINk*

4 comments:

haslina razali said...

babe cool babe suka baca your entry don't care what other people think i think you're cute and happening ...

*SiRibenMerah said...

wohhh.. ape da jadi wok???
story me sket...

hapPY zuRa~~ said...

kak ina :
heheh.. caya la kak ina!!~~

cik riben :
saye x suke aril! saye suke hafiz n akim! hehehe..

sepet a.k.a zack_u said...

eh....mesti bace punye blog ni..hakhak!!

betol tu..sokong sangat2...hihi!!