Friday, September 3, 2010

more check up

salam..

selamat berpuasa kamu2.. kamu puasa? saya 3 hari terpaksa berbuka awal.. pagi2 selalunya muntah, smpai 3/4 kali kene gosok gigi.. bila dah pukul 10pagi, perut mmg lapar dan haus sgt2.. so, saya mmg terpaksa berbuka.. x pe la, janji keadaan baby saya dan saya sentiasa sihat.. =)

last check up on 23rd aug aritu.. alhamdulillah, semuanya okay.. cuma hemoglobin saya makin lama makin berkurang.. mula2 14++, then 2nd check up jd 13++.. now tinggal 12++.. nurse ckp mungkin Iberet x sesuai utk saya.. so now ney, saya makan ubat yg nurse bagi saja.. cuma sebelum makan ubat, rasa mual2 sbb bau ubat tu boleh tahan jugak.. mungkin nk try beli Sangobion.. haritu nk beli dah, tp dah abes dkt pharmacy tu.. tu yg beli Iberet..

that day, kepala baby dah around 5cm in diameter.. comel sgt.. cume x berapa nk nampak.. pegi KD Bayan Baru, so nk mintak scan elok2 rasa segan sbb ramai lagi org dkt luar tgh tunggu giliran.. x pe lah.. next week before balik kampung, saya akan ajak encik suami ke Pearl Maternity utk scan elok2 sikit.. boleh juga minta doc print nnti..
yg ney gambar scan masa 9 weeks haritu.. saja dgn muka x malu mintak doctor Rosita print.. nnti nk pegi, nk minta print lagi.. hehe.. seronok tgk.. berseri2 je muka encik suami.. now, dah minum anmum.. tp x slalu sgt.. saya x berapa suka minum susu.. mmg sejak dari kecil.. cuma kene gagahkan diri juga kali ney, demi baby.. gigi pun ada terasa sengal2 sikit.. mungkin sbb doctor suh g tampal, tp saya x pergi..

last 2 weeks, encik suami belikan handset Aino.. mungkin sbb dia dpt bonus yg banyak.. eh, ke kena bayar balik ney abi? hehe.. dah lama teringin.. sejak borak2 dengan kak ina last year.. tp sbb harga yg gulp! simpan dlu lah niat tu.. then tgk one of my student pakai.. mak oi, cun! akhirnya, dpt juga.. tu pun sbb saya asyik bising handset saya dah x betul.. bila charge, keluar pop-up "charging, alien battery".. @_@"

saya pilih color putih.. rupa2nya pacik tu pun nk beli handset baru juga.. terus pda phone.. sebaik saya x jeles.. hehe..


apa lagi nk cerita.. harini dah 24 hari kita berpuasa.. alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.. cuma kami suami isteri berbuka sgt2 berwasatiah.. ckp sekadar kuih 2/3 jenis.. nasi, kadang2 baru makan.. dua2 x berapa berselera.. hari2 ada ja rezeki kami.. students hantar lauk, hantar kuih.. kdg2 smpai x termakan.. saya dpt seketul popiah dan agar2, dah kira kenyang.. mungkin sbb minum terlalu banyak.. nasi, 3/4 hari sekali baru teringin.. nurse bising juga sbb berat menurun.. saya try juga makan, cuma x la sebanyak dlu.. nmpak sgt dlu sgt kuat makan kn? heheh.. tp baby's progress so far alhamdulillah.. saya akan try mkn lebih sikit.. =)

haritu balik n9, acara tahunan berbuka di hotel.. alhamdulillah, tahun ney rezeki saya murah.. kalau sebelum ney, kakak je yg belanja.. dia kaya, x pa.. hehe.. bukan membazir, tp x salah setahun sekali bawa mak ayah, adik beradik ke tempat yg eksklusif sikit.. tp confirm x membazir lah kalau bawak family saya makan buffet.. semua mkn dgn bersungguh2 smpai pukul 9.30mlm.. semuanya kami rasa.. dan Ainul la manusia yg paling x membazir.. dia mkn dari pkl 6.30ptg smpai 9.30mlm.. mengunyah je! seronok betul tgk.. dan kali ney, kami berpeluang bawa Mami dan Papa ikut sekali.. yg tu makcik dan pakcik saya belah mama.. dah lama teringin nk bawa, cuma x berkesempatan.. selalunya kami berbuka di KL, tahun lepas di Kuantan.. tahun ney di Seremban.. tahun depan Penang eh? tp along belanja, taw? hehehe..

balik kampung, punya lah berselera.. padahal mama masakkan sambal ikan je.. ikan yg sebelum ney saya langsung x boleh nk mkn.. sedap je saya rasa.. sedap sgt! berekor2 juga saya mkn.. mungkin mmg sejak dr awal mengandung, saya teringin nk balik n9 makan masakan dari sana.. kalau duduk sebulan ney, confirm nurse bising sbb berat badan naik byk pula.. hehe..

sempat beli lemang utk encik suami.. dah mmg fav dia kn.. janji dia gembira sudah.. ;)

cerita sedih sikit.. saya terlepas flight.. flight pkl 3.55ptg tp saya smpai airport pkl 3.45ptg.. hehe, awal 10 minit je.. diorang x bagi check in.. nk buat mcm mana.. dgn beg yg berat, heret la ke sana sinun.. pastu beratur beli tiket lain.. nasib baik ada tiket lagi malam tu.. cuma kene duduk ctu sorg2 selama 5 jam.. masa tu terasa nk menanges, sbb rindukan encik suami sgt2.. berbuka di mcd, lepas tu beli frappu dkt coffee bean sambil berwi-fi.. silap x perasan starbucks dkt ctu.. saya lebih suka starbucks dr coffee bean.. lepas tu asyik lah tgk org lalu lalang.. nk tidur x boleh.. apa nk buat kn? pkl 11.30mlm, baru dpt jmpe encik suami.. dah la dia x perasan kan saya, sbb asyik tgk ada girl tu lari2 peluk kawan dia smbil jerit "Happy Birthday!" huh! sempat dpt cubitan wanita dr saya.. hehe.. esok tu, kepala pening sgt2.. tp sempat pegi shopping dgn encik suami.. pastu mkn dkt luar.. saya malas sgt nk masak sekarang ney.. hihi..

alhamdulillah.. semua dah settle.. baju raya, kuih raya, duit raya.. tuisyen pun akan habis this weekend.. then saya boleh rehat kejap for 2 weeks.. penat.. saya exhausted.. tp semuanya berbaloi, alhamdulillah.. terima kasih sgt2 kepada encik suami yg sentiasa memahami saya.. faham waktu kerja saya, faham apa yg saya suka, faham keadaan saya, dan semua2nya lah.. walaupun kadang2 bila bergurau saya boleh tiba2 je menanges.. kesian encik suami kene pujuk.. dah la x taw apa punca, ttbe je.. hehe.. i just love u so much.. thanx for everything.. =) *umi nk duit raya eh? baby pun nk juga, baby ckp biar umi pegang dlu.. ;)*

anyway, in case saya malas nk buat entry lain, i would like to wish u guys,

SELAMAT HARI RAYA
saya mohon maaf andai ada tersalah kata, tersentuh hati, terkasar bicara dengan kamu2 semua.. saya hanyalah manusia biasa.. yg comel.. hehe.. ;)


okay guys.. panjang x entry ney? ngeh ngeh.. take care..

2 comments:

Liya said...

Tahniah...dah pregnant rupanya...brape bulan dah?

Rose Onion said...

Congrats Zura!!!