Monday, April 20, 2009

jom makan

di masak oleh encik suami yang handsome.. hehe.. =P~


ayam masak err.. masak ape ye abi?


nasi kuning kot.. hehehe..

sumpah sedap! sedap gile.. encik suami klu masak kn, mmg sedap taw.. wpun tgk mcm x sedap, nmpak kuah cair ke ape.. tp sedap! kdg2 bosan jugak asek makan masakan sndri.. nk beli dkt luar malas plak tu kn.. so, sesekali bile encik suami masak tu rs mcm best gila la.. da la aku bley dok depan tv ms diek masak.. (slalu diek yg dok depan tv, aku masak) sesekali dpt jd mem besar pun syok gak.. hehe.. ney menu hari jumaat lepas.. lepas je blk dr pasar mlm, aku tgk diek da bersilat dkt dapur.. bile tnye diek jwb "mlm ney, biar abi masak eh.." huu.. syok!

tp kkdg aku rs sedih gak.. yela, kot diek x suke masakan aku ke kn.. jemu ke ngan masakan umi? abi da x suke ke? terlebih masin eh umi masak? haa, mule la tu kn.. hehehe.. x la, mungkin nk ubah selera.. asek masakan aku je, kdg jemu gak.. so sesekali rs masakan encik suami pulak..

aku bahagia.. wuu wuu.. jgn jelez eh.. hehe.. sbb encik suami byk tolong aku handle rumah tu.. ye la, aku ney bukan terror sgt kemas rumah ke, masak ke.. aku x terror.. aku pakai boooo je.. janji bley diterima tekak aku.. owh! tekak aku sgt sensitif.. tabley pakai makannnn je.. harus sedap, br aku lalu.. klu x, ko tgk la org gemuk yg makan sikit.. pelikkan? hehehe.. =P~

2 comments:

haslina razali said...

eeeee kalau laa cik abang aku rajin masak cam laki ko bahagianya kehidupan aku kekadang volunteer masak tapi 80% keje prepare sume aku wat dia tu takat campak jek masuk kuali --dalam hati aku sama jam aku masak dia tu assist aku hahahahahahahaha

*SiRibenMerah said...

wahhhhhhhhhhh..
macam mengidam je nak jugakk.. hehehehehe..
Incik suami Zuwa, tanak jamu cik riben ke??? ahahahaha =P~