Sunday, October 4, 2009

raya oh raya


ney la gamba raya kami.. punye kilat baju encik suami eh? hehehhe.. baru perasan, encik suami x pakai spec.. napa x pakai? x mo sama ngan umi eh? hehe.. ngada2 je..

x lawa pic ney.. sbb BB connection sedikit hampeh.. aku pun crop and resize sekecik yang mungkin.. x la kecik sgt.. kire sedap mata memandang je la.. so quality terus jd x cun.. okay la tu eh..

so, tema tahun ney spt yg kamu tgk is hijau.. kakak aku pun hijau.. mama, ayah n adek aku pun hijau.. adek aku lagi sorg tu je pakai biru.. sbb diek nk sama ngan cousin die.. sabo je la.. nak marah kang, kesian pulak.. biar la die.. janji die happy..

oh! ainul pun pakai baju kurung, siap ada tudung lagi.. tp aku lupe nk snap pic diek.. pic diek ade ngan camera lagi seketul dkt tampin.. sungguh la comel lahai.. and diek x rimas pun.. smpai ke petang diek pakai.. very good girl.. i love u cik ainul yg tomey..

nnti next posting, aku buh pic budak kecik tu..

raya tahun ney, raya dkt tampin.. alhamdulillah.. thanx encik suami sbb bawak kite balik kampung.. lama jugak taw.. 5 hari! yeehaa!!~~ kenyang la encik suami makan lemang.. kn kn? hehehe.. kami balik jumaat sampai rabu.. then rabu pkl 3, kami bertolak ke parit buntar.. nasib baik x jam.. jam belah sana la.. org berpusu2 blk kl.. bagus jugak duduk belah sini eh? =)

kesimpulan, raya dua2 belah mmg best! belah aku best sbb aku dpt makan mcm2.. rindu sgt nk makan sume2 tu.. mama pun ttiap hari masak best2.. macik2 pun sama.. mmg syok! pastu dpt jumpe sedara2 sume.. lama da aku x jmpe..

belah encik suami pun best! best sbb belah encik suami ramai... anak buah je ade 13 org.. belah aku anak buat br sorg.. hehe.. pastu ngan abang2 ipar n kakak2 ipar sume.. bile berjalan raya tu ramai2.. tu yg syok tu.. dpt pulak anak2 buah kamceng ngan aku kn.. kata maksu yg comel dan baik.. uhuk2.. =P~

alhamdulillah.. beraya sebagai seorang isteri.. aku happy sgt! esp bile hari2 pakai baju sama kaler.. (mcm la g keje x pakai baju sama kaler.. =P~) and the best part is, bile dpt berkumpul dgn semua sedara mara.. x kira belah mana pun.. alhamdulillah aku dikurniakan dgn mertua and sedara2 belah encik suami yang sgt2 baik.. thanx mak n abah!

5 hari aku di rumah tampin, sgt seronok.. yela, dpt berkepit dgn mama 24/7.. tolong mama masak, borak2, buat lawak, gelak2.. sume la cukup.. and yg plg best.. jumpe ainul! sepanjang raya, berkepit ngan si kecik tu je la.. die pun baik pulak ngan aku.. sket2, "ummmeee... ummmeee..." as if diek panggil aku plak kn? tp mmg bebudak kecik suke ckp gtu x silap aku.. x pe.. aku buat andaian sendiri, die nk ngan aku.. hehehhehe.. so, melekap je la si ainul dgn aku.. smpai adek aku tension sbb ainul tamo ngan die.. yela, sorg anak buah kn.. die je la yg kami duk berebut.. anak aku nnti, ade yg nk rebut2 dukung x? hikhik..'

okay la.. ha.. mule la.. bile jari da start type kn.. sume keluar.. sile baca yeh.. klu x, saya merajuk.. heheh.. okay la.. daaaaaaa~~~~~~~

3 comments:

Kak Liya said...

seronoknya baca entry ni...saya je tarak pic raya tahun ni...sedeyyy

haslina razali said...

huhuhuhu zura baru prasan my baju raya warna purple tu cam baju yg kamu beli di alamoda ahahahahhahahaha ...
tapi itu ijau shantekkkkkk and menawannnnnn

Anonymous said...

bukan setakat tanak nagn mak usu, abah die pon die tanak