Thursday, June 18, 2009

Perempuan Simpanan


okeh2, maybe ramai yg da taw psl buku ney.. and mungkin korang x taw.. try la google.. msti jmpe nye.. alkisahnye, aku ngan puan ima kn suke baca buku.. kire aku ney br berjinak2 semula nk baca buku..

dlu kn (ade je mende nk cite kn.. =P~) ms kecik2, aku x suke baca buku.. suke jugak la.. tp bukan english book.. suke bc cam ahadiat akasyah, cite2 mcm tu la.. sbb aku pinjam ngan kawan2 n sedara2.. x de la nk beli sndri.. then ms form 1, aku da start main internet.. aku ade email (lambat ke ms form 1 tu? hehe..) aku start chatting.. kwn2 chatting ney plak, sume stock yg kaya2, hebat2.. maklum la, time tu x sume rumah ada komputer kn.. streamyx pun x de lagi.. yeke? aku pun lupe.. yg aku igt dkt Tampin, streamyx ade time form 2.. tp aku pakai dial up je..

nk di jadikan cerita, kwn2 chatting sume pndai speaking.. izyan, azwan, tasha, kubeb, naz, aneem, apiz, amri, arep, lina, yus, ramai lagi la.. sume aku igt lagi.. ader certain yg still keep in touch.. derang ney sume hebat2.. tgk la now ney, masing2 nye career sume hebat.. ade ke yg jd programmer je mcm ku? heheh.. =P~

so, nk tanak, aku mule pegang english novel.. and time tu da gile ngan BSB kn.. so, every words yg aku x paham, aku akan cr dlm kamus.. segan la kn org sembang, tp aku x taw maksud.. sebelum2 tu, x la aku teruk sgt english.. masih dpt A lagi time UPSR.. oh, berlagak! hehehe.. cume vocab aku kureng sket.. n skill nk buat ayat power2 tu x de.. napa eh? x pndai bermain dgn metafora kah? uhuk2..

tu la kisahnye.. tp x la terror mana aku ney.. asal buleh ckp n bley bina ayat tu, okay la kn? asal colleague aku dr Sweden paham ape aku ckp, kire cool la kn? and aku paham ape diek ckp (kdg2 2 kali gak diek kene ulang.. ekekek..)

ape aku merepek ney.. huhuu.. kali ney, aku bukan nk cite psl english novel.. nk cite psl malay novel yg puan ima tolong beli kan utk aku.. thanx darl! so, aku da nk abeh da.. punye simpan x bg abeh, sbb nnti x de mende nk baca.. there are 2 books on their way now.. but tetaw la bile.. =)


ney menunjukkan aku btoi2 baca buku ney.. ekekek.. buku diek best! buat aku gelak2 senyum2.. klu masuk blog derang pun, aku akan gelak2.. suke cara penceritaan diek.. aku x reti la nk tulis mcm tu.. teringin jugak.. hehehe.. =)

1 comment:

haslina razali said...

kontroversi laaa tajuk dia ngeri i nak baca ihikss....