Tuesday, June 2, 2009

nightmare

sesape yg taw, aku ney kn kaki online shopping.. mmg sgt2 suke online shopping.. antara sbb nye, aku n encik suami jarang dpt meluangkan masa pegi shopping.. ttiap minggu tu mmg akan keluar la ngan encik suami.. cume masa tu x lama sgt.. dlm 2-3jam.. x lama ke? heehe.. ttbe aku rs lama plak.. hehe.. kdg2 pas blk keje tu, kitorg akan singgah giant ke, BJ ke utk saja window shopping.. and aku taw encik suami saja bwk aku jalan2, takut aku bosan.. pndai diek amek hati aku.. thanx abi!

kdg bile keluar jalan2 tu, mcm x de mende plak yg menarik utk di beli.. bile online, mcm2 plak aku nk beli.. isk2.. sejak aku kawen ney, tabiat membeli secara online makin lama makin pudar.. bukan je online shopping, shopping dkt mall pun da jd kurang.. klu dlu, aku bley abehkan rm500 shopping sorg2, now da makin kurang.. mungkin sbb komitmen yg ada now ney.. and mungkin sbb kami suami isteri ada target n aim sendiri.. =)

klu dlu aku shopping, aku x pnah puas.. sume aku nk beli.. tu yg kasut pun, macam2 color aku ada.. dr hitam smpai kuning, merah, hijau, biru, sume la aku ada.. dlu mcm suke match2 sket.. klu baju pink, handbag n kasut pun kene dalam kumpulan senada.. x bley ttbe pakai biru.. hehe.. now, sume aku taram.. aku da x kesah da.. aku belajar utk simpan duit yg lebih, utk memenuhi impian aku n encik suami.. sama jugak dgn encik suami.. terasa mcm da complete.. sume mende aku da ade.. Alhamdulillah atas nikmat ini..



mind u, aku x ckp aku da berhenti beli online taw.. hehe.. cume x sekerap dlu.. baru2 ney, aku beli something, online.. harganya, biar la aku rahsia kan.. biar aku dan dia saja yg taw.. waiceh.. mcm la berjuta2.. hehehe.. and, this was the 1st time, aku rs mcm super terkejut sbb barang yg di hantar via courier service tu, end up hanyalah kotak kosong.. ms aku terima tu, aku rs mcm, napa sgt ringan? mungkinkah barang tu sgt ringan.. bile aku bukak je, fuhhh.. sumpah kosong! owh, terkejut di situ.. hehe..

aku rs mcm sedih.. bukan mcm, tp mmg sedih.. tp org2 yg berkenaan telah memberi jaminan bahawa aku akan dpt jugak barang tu walaupun akan mengambil masa yg lama, boleh jugak aku menarik nafas lega.. x kesah.. janji jgn aku rugi.. klu x, aku akan menyesal.. menyesal kn x baik.. =)

adakah selepas ney aku akan berhenti membeli barang online setelah kejadian yg berlaku? adakah aku akan insaf selepas ini? ohoo.. tu kene tunggu la.. seksok aku beli, confirm aku btaw dkt blog ney.. ehek ehek.. =P~

3 comments:

leya said...

Tak sabar ni apala brg yg dibeli dek zura ni....tentu suprise kan

hapPY zuRa~~ said...

hehehehe.. =P~

haslina razali said...

tau tau mmg handal part beli belah online ni...begitu cekap sekali klik sana dan sini hahahahahahaha