Friday, April 24, 2009

RM4.60

**cite semalam

pg td ms OTW nk g opis, ade accident dkt simpan umah aku tu.. berkecai gak la motorsikal tu aku tgk.. da duk bawah kete.. kete tu x igt plak kete ape.. tp kaler itam.. aku rs baru je kot jadi.. sbb ramai je org kerumun.. patu ade ambulans hospital pantai mutiara dkt situ..

ngeri kn? aku klu accident yg depan mata aku tu, mmg risau sket.. klu aku drive, confirm pas tgk accident tu aku akan jd pemandu yg berhemah.. klu dkt highway, dan2 je tuka 2nd lane taw.. ekekke.. tp kejap je.. pas 10 minit, aku g blk dkt 1st lane.. x tahan laaa.. hehehhe..

sambung cite.. dkt traffic light tu, terkocoh2 la ambulans tu nk selit2 psl dlm tu ade patient akibat accident td tu.. encik suami pun bebel la.. "bagi la laluan.. isk kete tu pun.." as if pemandu kete tu dengar ape diek ckp.. heheh.. dush dush.. patu aku pun ckp la..



umi : isk.. macam teruk je accident tu.. sapa salah eh agak2?
abi : motor tu kot.. pakai lalu je, x nmpak kete tu.. (suke2 je, pdhal x tgk pun mcm mane kejadian tu berlaku..)
umi : ohoo..
abi : eh, x taw pulak hospital pantai mutiara tu ade ambulans..
umi : haa.. x kan government hospitals je ade kot.. abi, klu naik ambulans hospital tu kene bayar x?
abi : kene la..
umi : berapa eh? tu kan private hospital..
abi : RM4.60..
umi : cisss... menyampah btoi!

sedap kene cubet ngan aku dlm kete pg td.. geram btoi ngan mamat ney.. main2 plak.. kdg tu kn, aku taw nnti jwpan diek msti hampeh je.. tp mcm x de sapa aku nk tnye, aku tnye jugak la pacik sorg tu.. eheheh.. sabooo je la ngan diek tu.. kdg geram je nk tnye diek taw..

**cerita punye panjang. intipati nye cenonet je.. ekekke.. =P~

3 comments:

haslina razali said...

ambulan pantai hospital eh? mahal gak charges dia masa my f.i.l passed away hari tu depa tolong hantar mayat kena 300 gak...

leya said...

elok la tu pagi2 usik mengusik bertambah la kemesraan suami isteri

hapPY zuRa~~ said...

kak ina :
eh? tipu la own tu.. hehehe.. mahal gak tu..

leya :
tu la psl.. tp kdg geram gak.. hehe.. tp kdg br 5 menet masuk opis, da rindu.. heheheh..