Monday, April 13, 2009

PS I Love You


aritu aku ade wat entry psl aku dpt buku ney kn? ha, kali ney nk cite psl isi dlm nye plak.. aku da abeh baca da.. 2minggu gak la aku bercinta ngan buku ney.. aku bace pun bile encik suami buat keje.. sbb bosan tgk tv sorg2 kn.. hehe.. addicted la ngan buku ney.. tp lama gak baru abeh baca.. maklum la, isteri mithali.. byk mende nk wat.. ehehehe..

okay, cita diek mengisahkan tentang Holly yg kehilangan suami tercinta.. derang belum dikurniakan anak.. everyday, ade je Holly and Gerry bergaduh.. sbb small matters je.. psl sapa nk tutup lampu before tdo la.. sbb mende2 mcm tu.. sgt sweet kn? so, lepas Gerry ney passed away, Holly mcm da hilang arah tujuan.. diek x keje da lama, sejak Gerry terlantar sakit lagi..

satu hari tu, mak Holly call diek, suh amek envelope.. derang x taw pun dr sape envelope tu tp dkt luar tu ade perkataan "The List".. okie, masa hayat Gerry ney, derang melawak psl nk buat list utk Holly bile Gerry da x de.. list tu nnti akan tolong Holly dlm kehidupan diek.. so, Holly mcm da agak yg Gerry bagi envelope tu and tulis list2 tu.. so, setiap bulan Holly akan baca satu card utk Holly buat dlm bulan tu.. sorta mcam tu la.. smpai la akhirnya, Holly dpt hidup dgn sendiri..

novel ney sgt menyentuh perasaan.. tentang mcm mane diek nk handle perasaan sendiri bila suami da x de.. maybe sape yg da kawen tu, msti x dpt bayangkan mcm mane kehidupan klu insan tersayang x de da kn.. dgn kerenah kwn2 yg sometimes x faham keadaan Holly.. tp sebenarnye derang nk Holly teruskan kehidupan, bukan terlalu bersedih atas ketiadaan seseorang.. in fact, kwn2 Holly pun kwn2 Gerry jugak..

beberapa kali jugak aku nanges bace buku ney.. sbb Holly sgt2 tabah.. pas baca sket, msti aku pndang encik suami.. x dpt aku bayangkan klu diek x de dlm hidup aku.. mmg aku tamo bayangkan pun.. sesekali aku akan tnye encik suami "abi sayang umi x?" smpai kadang2 nada diek jwb tu, mcm da maleh nk layan soklan aku.. hikhik..

ney first novel aku beli yg genre mcm ney.. slalu tu thriller, fantasy mcm tu.. ney romantic-comedy nye type kot.. aku pun x sure.. heehe.. recommended utk sapa2 yg nk isi masa terluang.. buku yg bukan heavy reading.. light and bahasa yg sgt best utk di baca.. *wINk*

**tgh gigih nk cari movie diek plak.. Hillary Swank berlakon.. =)

3 comments:

haslina razali said...

paling suka part dia karaoke tu hahahahahahaha sangat mengelikan hati kalau dalam dvd lagi gelak sakan tengok...cite dia ada part sensor sikit dekat pertengahan

haslina razali said...

chop kalau dekat ko boleh datang tengok dvd kat rumah aku beh ooooo tv besar ooooo ceh nak berlagak la tuh :p nak pinjam ke? tapi laki aku tak kasi post sebab dia kata kang org tangkap aku ngan ko sebab dvd palsu huhuhuhuhuhu

hapPY zuRa~~ said...

haa.. tu la.. aritu p qbay, cr dvd diek x de plak.. tu ckp ngan own, kak ina beli dkt prangin.. senyap je diek.. hikhik.. x kuase diek nk melayan isteri diek ney.. hehehe..